Archive
Blog Archives

Suomalainen kansanpuku, paita ja liivi

Myynnissä isäni vanha kansanpuvun paita ja liivi. Alaosaksi tässä paidan ja liivin kanssa on kuulemma käytetty tavallisia mustia suoria housuja. Tälläkin paidalla on tanssittu lukuisissa esityksissä niin Suomessa, kuin Euroopassakin Kanta-Teiskon nuorisoseuran esittämissä esityksissä. Näin ollen paitaankin on hieman tullut osumaa.

Myynnissä siis tuntemattomien henkilöiden käsin tekemät pellavainen paita sekä musta liivi. Liivi on ilmeisimmin isoisäni vanha. 1900-luvun alkupuolelta. Paita on 1900-luvun loppupuolelta. Paitaan kuuluu vyötärölle solmittava naru. Paidassa on oikeassa olkapäässä värjäymää jostain punertavasta paidasta.

Paitaa ja liiviä ei ole käytetty 1980- ja 1990-lukujen taitteen jälkeen. Kuvissa paita ja liivi on puettuna 167cm pitkän henkilön ylle. Isäni on tuolloin vuosikymmenten taitteessa lähennellyt 180cm. Arvioimme paidan ja liivin olevan noin kokoa L, mutta tarkkoja mittoja saa pyytämällä.

Hintaa tästä yläosasta on vaikea arvioida. Esitä oma mielipiteesi hinnasta. Minulta saa mittoja sekä lisäkuvia, isältäni tarinoita esitysreissuista. Vaatteet sijaitsevat nyt minulla Nokialla, mutta kulkeutuvat myös Tampereelle. Nokialla pääsee myös sovittamaan. Eläimiä on aina ollut vaatteiden läheisyydessä, joten karvoja voi alkuun löytyä.

senja.carlsson@outlook.com

Myydään kaksi feresiä

Myydään feresi koko 36-38 ja tytön 3-5 v. feresi. Puvut samanlaisia paitsi aik. puvussa lisäksi takki ja hattu.Kerran päällä ollut.
Hp.190 ja 60 € Kuopiossa

Lisätietoja
p.0440409759 / Leila