Meistä

Pukuvuokraamo Kostyymi palvelee kaikkia puvustusta tarvitsevia, kuten harrastajateattereita, kouluja, päiväkoteja, yrityksiä sekä yksityishenkilöitä. Suuresta valikoimasta löytyy erilaisia naamiaisasuja, kansallispukuja ja juhla-asuja.

Kostyymin toiminta sai alkunsa jo 1940-luvulla. Sodan jälkeen kansantanssin suosio nousi, mikä kasvatti kansallispukujen kysyntää. Puvut olivat kuitenkin arvokkaita. Kansallispukuja valmistava yritys Helmi Vuorelma Oy tarjosi pukuvuokraustoimintaa silloiselle Etelä-Hämeen Liitolle, nykyiselle Suomen Nuorisoseuroille, jolla oli jo jonkin verran vuokraustoimintaa ennestään. Puvut myytiin Nuorisoseuroille ja pian kokoelmaa laajennettiin vastaamaan myös harrastajateatterien tarpeita. Vuosien varrella pukuvalikoima on kasvanut entisestään, mutta toimipiste on aina pysynyt Lahden Rautatienkadulla.

Kostyymin toiminnasta vastaa Suomen Nuorisoseurat - yli 140-vuotias nuorisojärjestö. Nuorisoseuroissa harrastetaan tanssia, teatteria, kulttuuria ja liikuntaa joka puolella Suomea. Kostyymi palveleekin alueen tanssi- sekä teatterryhmiä. Haluaisitko harrastamaan nuorisoseuroissa tai etsitkö kesätekemistä lapsille leirien muodossa? Kurkista Nuorisoseurojen Etelä-Suomen kotisivuille. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Päivi Semeri
Puvustonhoitaja


Pukuvuokraamo Kostyymin tiskin takaa voit löytää puvustonhoitaja Päivi Semerin, joka palvelee sinua rautaisella ammattitaidolla. Työskentelyä Kostyymin parissa on kertynyt jo yli 20 vuotta, joten Päivi tuntee puvuston läpikotaisin. Vaatteiden valmistus ja asiakaspalvelu ovat aina kuuluneet Päivin työhistoriaan ja Kostyymissa ne yhdistyvät mukavalla tavalla. Työssä innostaa myös rakkaus kansantanssia ja teatteria kohtaan.